LEVANDŲ ŽIEDŲ ARBATA, 60 GR.
Levandų žiedų arbata – veiksminga pirmoji pagalba, pajutus galvos skausmą, nuovargį. Gali padėti nuo nemigos, nerimo. Kulinarinė levanda. Džiovintų levandų žiedų dėl skonio dedama į kepinius, medų, uogienes, cukrų ir net druską.
Levandų žiedų arbata – veiksminga pirmoji pagalba, pajutus galvos skausmą, nuovargį. Gali padėti nuo nemigos, nerimo. Džiovintų levandų žiedų dėl skonio dedama į kepinius, medų, uogienes, cukrų ir net druską.
Levandos taip pat naudojamos ruošiant alkoholinius ir nealkoholinius gėrimus. Rūkant žuvį, levandų kartu su kadagio uogomis dedama į rūkstančius pjuvenus, kad dūmai, kuriuose rūkoma žuvis, būtų aromatingi.
Levandos puikiai dera ir su kitais prieskoniais – melisa, mėtomis, čiobreliais ir šalavijais.
Aitrus, pikantiškai kartaus skonio. Levandos naudojamos kaip priedas prie salotų, padažų. Taip pat dedama į įvairias sriubas – grybų, daržovių ir žuvies, antruosius daržovių patiekalus, keptą ir troškintą avieną. Levandos žiedai patiekalams suteikia savotišką prieskonį, tik juos reikia vartoti labai mažais kiekiais. Dedama į padažus, žuvų sriubas, apkepus, daržoves, ypač tinka avienos patiekalams. Taip pat jų dedama į desertus, kepinius, netgi užšaldoma ledo kubeliuose. Svarbiausia, nepadauginti.
Sudedamosios dalys: levandų žiedai.
Kilmės šalis: Prancūzija
Paruošimas: 1 arbatinį šaukštelį arbatos užpilkite 200 ml karšto vandens (85°C) ir palaukite 3-5 minutes.