Aksesuarai Matcha arbatos ceremonijai, AI IRO Japan
Dailiai supakuoti aksesuarai Matcha arbatos ceremonijai. Magnetinė dėžutė. Tinka kaip verslo dovana.
Rinkinio sudedamosios dalys:
Keramikinis dubenėlis (MATCHAWAN) – klasikinė japoniška piala naudojama Matcha arbatos paruošimui. Mino-yaki stilius, iš Gifu prefektūros. Tamsiai mėlynos spalvos glazūra. Aukštis 7,5cm / plotis 13 cm / talpa 500ml).
Bambukinė šluotelė Matcha arbatai plakti (CHASEN).
Bambukinis šaukštelis (CHASAKU)
Instrukcija, kaip tinkamai paruošti Matcha arbatą
Aksesuarai Matcha arbatos ceremonijai, AI IRO Japan
Dailiai supakuoti aksesuarai Matcha arbatos ceremonijai. Tinka kaip verslo dovana.
Rinkinio sudedamosios dalys:
Keramikinis dubenėlis (MATCHAWAN) – klasikinė japoniška piala naudojama Matcha arbatos paruošimui. Mino-yaki stilius, iš Gifu prefektūros. Tamsiai mėlynos spalvos glazūra. Aukštis 7,5cm / plotis 13 cm / talpa 500ml).
Bambukinė šluotelė Matcha arbatai plakti (CHASEN).
Bambukinis šaukštelis (CHASAKU)
Instrukcija, kaip tinkamai paruošti Matcha arbatą
Kas yra Matcha milteliai?
Matcha arbata tai yra nesusuktos arbatžolės, kurios yra akmeniniu grūstuvu sutrintos iki miltelių. Matcha arbata auginama yra šėšėlyje – arbatos krumai uždengiami yra bambukiniu stogu, kad apsaugoti jos nuo tiesoginios saulės, kas neleidžia teinui, konvertuotis į katechiną, kuris duoda arbatai kartumą. Tokiu būdu pagaminta arbata taip pat turi daugiau chlorofilio lapelyje.
Matcha arbata daugiausiai naudojama yra Japonijoje arbatos gėrimo ceremonijose. Matcha taip pat naudojama gaminant ledus, pyragus ir kitus saldumynus.
Matcha skirta ceremonijai gaminama iš pirmo skynimo lapelių, o milteliams naudojama tik minkšta lapelio dalis be gyslelių. Matcha ceremonijai yra saldesnė, o spalva ryškesnė nei Matcha skirta kulinarijai, kurios milteliai gaminami iš antrojo skynimo lapelių – sutrinamas visas lapelis su gyslelėmis.
Kaip paruošti Matcha arbata?
Priklausomai nuo norimo rezultato, Matcha arbata gali būti paruošta dviem budais:
1. Įpilkite 1/3 dubenėlio karšto vandens ir įdėkite Matchą šluotelę, kad sušiltų. Kai dubenėlis pasidarys karštas, perpilkite vandenį į matavimo indą, o dubenėlį išdžiovinkite popieriniu rankšluosčiu. Pamatuokite 70 ml vandens jeigu norite gauti Usuchą, arba 40 ml kad gauti Koichą ir palikite, kad atvėstų.
2. Bambukiniu šaukšteliu įdėkite matcha miltelius į dubenėlį (2 šaukštus, kad gauti Usuchą arba 3-4 šaukštus, kad gauti Koichą). Labai rekomenduojame miltelius perpilti per sietelį, kad eliminuoti grūdelius.
3. Kada vanduo atšals iki 70 0C, įpilkite jį į dubenėlį.
4. Jeigu norite gauti Usuchą, bambukine šluotele energingai plakite matchą (W raidės judesiai) kol pasidarys oro burbuliukai ir švelnios putos.
5. Jeigu norite gauti Koicha, neplakite arbatos. Maišykite švelniai horizontaliai, vertikaliai, ir 360 laipsnių apskritimu, kad gauti tirštesnę tekstūrą be putų.