Žalioji arbata GYOKURO, Green of Japan

31,00 €
Su mokesčiais
Parduoda: MB TRYS SAKUROS Būsena: Išparduota

Gyokuro (玉露) tai yra viena iš kilniausiu iš visų japoniškių, o kartais ir visų pasaulio žaliųjų arbatų. Vertinama yra dėl savo išskirtinio daržovių ir žolių saldaus skonio ir naudingų savybių.

 

Saugus atsiskaitymas

 

Prekių pristatymas

 

Grąžinimo sąlygos



Omniva terminalas
1,82 €

DPD terminalas
1,82 €

LPexpress terminalas
1,82 €

Kurjeris
3,03 €

Žalioji arbata GYOKURO, Green of Japan

 

Gyokuro (玉露) tai yra viena iš kilniausiu iš visų japoniškių, o kartais ir visų pasaulio žaliųjų arbatų. Vertinama yra dėl savo išskirtinio daržovių ir žolių saldaus skonio ir naudingų savybių.



Unikalus gaminimo procesas


Apie tris savaitės iki dėrlių arbata yra uždengiama specialiu bambukinių stogu, kad apsaugoti ją nuo vidurdienio saulės. Augant šėšėlyje, arbata gamina daugiau chlorofilio lapelyje, kurių spalva dėl to tampa tamsiai žalia.

Trumpai (apie 15-20 sek.) įkaitant lapelius naudojant karštus vandens garus sustabdoma yra oksidacija o žalia lapų spalva, lengvas aromatas ir šviežias skonis išlieka.

Budingą Gyokuro arbatai saldų skonį didžiąją dalimi lemia amino rugštys, vadinamas L-teaninu, gaminamas krumelio šaknyje, kuris toliau pereina į lapelius. Auginimas šėšėlyje neleidžia L-teaninui, konvertuotis į katechiną, kuris duoda arbatai kartumą. Šis junginys padidina skonį, vadinamą „umami“ arbatoje ir prideda saldumo. Iš visų žalių arbatų, GYOKURO arbatoje yra daug L-teanino.


Kodėl GYOKURO arbata tokia naudinga?


♥ Proto budrumas
Gyokuro arbatos krūmai yra auginami šešėlyje, apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių, todėl Gyokuro arbata pasižymi dideliu kofeino kiekiu. Tačiau jis veikia kitaip nei kofeinas kavoje. Taip yra dėka amino rūgščių, vadinamų L-teaninu, kuris kartu su kofeinu veikia kaip naudingas energijos šaltinis. Aukštas energijos lygmuo išlieka ilgiau bei nėra būdingo kavai širdies plakimo. Tūkstančius metų Zen vienuoliai naudojo žaliąją arbatą, kad išlaikytų proto budrumą ilgos meditacijos metu.

L-teaninas didina neuromediatorių, tokių kaip GABA (gama-amino sviesto rūgštis) – dopamino ir serotonino koncentraciją, o dėl jų sintezės smegenyse atsiranda atsipalaidavimas, puiki nuotaika ir gera savijauta. L-teaninas taip pat yra vadinamas “Feel good” amino rūgštimi, kadangi atpalaiduoja kūną ir protą.

♥ Vėžio prevencija
Gyokuro arbatoje gausu bioaktyvių medžiagų, vadinamu polifenoliais. Mažo molekulinio svorio polifenoliai – katechinai, o ypač EGCg (epigallocatechin gallate), yra turi dešimtis kartų stipresnes antioksidacines savybes nei vitaminai C ir E. Moksliniai tyrimai įrodė polifenolių naudą onkologinių lygių prevencijai ir vystymuisi: turi teigiama įtaką imunitetui, stabdo vėžinių lastelių mitybą, mažina fermentų skatinančių vėžio atsiradimą, veiklą. Katechinai apsaugo nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio.

♥ Širdies veikla
Didelis katechinų kiekis padeda sumažinti kraujagyslių ir širdies ligų, kaip širdies smūgis, insultas, riziką. Nesaldintos Gyokuro arbatos gėrimas padeda sumažinti kraujospūdį, reguliuoti cukraus kiekį kraujyje bei pašalinti toksinus.

Šia arbata taip pat padeda sumažinti cholesterolio, vadinamo LDL (mažo tankio, arba „blogojo“) kiekį. Polifenoliai blokuoja cholesterolio absorbciją žarnyne ir skatina jo išsiskyrimą.

♥ Dantų priežiūra
Žaliojoje arbatoje yra gausu polifenolių, kurie padeda kovoti su bakterijomis sukeliančiomis dantenų ligas ir tuo pačiu mažina nemalanų burnos kvapą. Jos taip pat padeda apsaugoti nuo burnos vėžio.


Paruošimo būdas:



Arbatos lapelių kiekis: 6 g

Vandens kiekis: 60 ml

Vandens temperatura: 50-60 C

Laikas: 2.5-3 min.

A0049

Kitos prekės

Registruotis

Naujos paskyros kūrimas